50 évvel ezelőtt egyesült Balozsameggyes és Rábakovácsi

2020. július 02., 15:07

Tisztelt Meggyeskovácsiak!

 

Ebben az időszakban, mint minden évben ismertetni szoktam az Önkormányzat terveit, elképzeléseit az előttünk álló időszakra. Sajnos az év kezdéskor hamar behúzta a féket a jelenleg is veszélyeztető járvány. Teljesen megváltoztatta a napi rutinunkat, munkánkat. Természetesen ennek ellenére próbáljuk megvalósítani mind azt, amit kitűztünk magunk elé és élni a pályázati lehetőségekkel. 

Pár napon belül pedig megkezdődnek a helyreállítási munkák az iskolaépületén, amire az elvégzett szigetelési munkák miatt van szükség. Ami viszont szomorú tény, elmarad, pontosabban későbbi időpontra tolódik a település talán eddigi legnagyobb rendezvénye. Szerintem minden meggyeskovácsi lakos tudja, hogy 1970-ben egyesült Balozsameggyes és Rábakovácsi, pontosan 50 éve. Ebből az alkalomból egy nagy ünnepséget szeretnénk rendezni, aminek a szervezése részben megtörtént, de sajnos ez is várakozási stádiumban van. Meg voltak a szerződések a fellépőkkel, meg voltak a konkrét programok. De sajnos most nem az ünneplésnek, nem a szórakozásnak van itt az ideje, hanem az óvatosságnak, a felelősségteljes viselkedésnek, embertársaink és szeretteink egészségének a megóvásának. Ezúton szeretném megköszönni a meggyeskovácsi lakosoknak a járványhelyzet alatt tanúsított fegyelmét, türelmét, hozzáállását a sokszor nehéz, de mégis teljesíthető előírásokhoz.

Nem tudom, hogy meddig tart ez a rendkívüli helyzet, ezt még a napi szinten ezzel foglalkozó szakemberek sem tudják. Éppen ezért további türelemre, kitartásra kérek mindenkit és arra, ha bárkinek bármilyen problémája van, vagy segítségre szorulna,  kérjük nyugodtan jelezze az Önkormányzatnál. A dolgozók is és jó magam is azon leszek, hogy a problémákra megoldást találjunk.

Remélem, hamar eljön az idő, amikor múlt időben beszélhetünk ezekről a nehezen elviselhető napokról és bepótolhatjuk a nagy beszélgetéseket, összejöveteleket, bulizásokat, ünnepségeket, falunapokat.

Addig is arra kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára, vigyázzon szeretteire, vigyázzon embertársaira és kövessen el mindent, hogy ezt a vírust leküzdjük. Ehhez kívánok mindenkinek türelmet, kitartást és a lehető legjobb egészséget.

                                             

 Tisztelettel:                                                                                                                                   

Kondora Tihamér

polgármester

 


« Vissza az előző oldalra!


Meggyeskovácsi Község Önkormányzata - Magyar