Gépjárműadó 2021.

2021. február 22., 12:50
Gépjárműadó 2021.

Tisztelt Gépjárműtulajdonosok!

A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat 2021-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) látja el. A változás a tulajdonosokat, üzembentartókat nem érinti, plusz teendőjük nem lesz, de annyi változás van, hogy az első részletet március 15-e helyett április 15-éig befizetni. A NAV az év elején minden érintettnek határozatot küld a fizetendő adóról. A változások nem befolyásolják a gépjárműadó alóli mentességeket.

A 2020. december 31-én fennálló adómentességet és szüneteltetést az önkormányzatok adatszolgáltatása alapján a NAV hivatalból, automatikusan veszi figyelembe az adó kivetésénél.

A 2020. december 31-éig keletkezett, változott vagy megszűnt adókötelezettséggel kapcsolatos ügyekkel és kérdésekkel továbbra is az önkormányzati adóhatósághoz, azaz hivatalomhoz lehet fordulni. A 2020.december 31-ig keletkezett adóhátralékokat az önkormányzat részére kell befizetni. 

Saját adószámlájának egyenlegéről ügyfélkapus regisztrációval itt tájékozódhat:

https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap

2021-től a mentességet, a szüneteltetést és az adókedvezményt is a GJADO „adat- és változásbejelentő lap a gépjárműadó mentesség/kedvezmény/szüneteltetés igénybevételéhez” elnevezésű adatlapon lehet bejelenteni, amely legegyszerűbben az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással (ONYA) küldhető be a NAV-hoz. A nyomtatvány papír alapon is elérhető majd a NAV központi ügyfélszolgálatain.



« Vissza az előző oldalra!


Meggyeskovácsi Község Önkormányzata - Magyar