Közlemények, hirdetmények / Helyi iparűzési adó fizetése euróban vagy amerikai dollárban

Helyi iparűzési adó fizetése euróban vagy amerikai dollárban
A helyi iparűzési adó devizában történő megfizetéséről szóló 366/2022. kormányendelet rendelkezései alapján a helyi iparűzési adó euróban vagy amerikai dollárban történő megfizetésének lehetősége elsőként a 2023. január 1. napjától esedékessé váló helyi iparűzésiadó-előleg és helyi iparűzésiadó-fizetési kötelezettség tekintetében választható. A 2023. évi előlegek mellett már a 2023. május 31-éig fizetendő, 2022. évi helyi iparűzésiadó-kötelezettség esetében is lehetőség van az adókötelezettség euróban vagy amerikai dollárban történő megfizetésére.

A hivatkozott kormányrendelet a helyi iparűzési adó devizában történő megfizetését nem köti előzetes bejelentési kötelezettséghez. Az adózó által euróban vagy amerikai dollárban utalt összeg a beérkezésekor érvényes, a Magyar Nemzeti Bank által közzétett árfolyamon számított forintösszegben kerül az illetékes helyi önkormányzat vagy a NAV helyi iparűzési adó beszedési számlájára átutalásra. 

 
Az illetékes adóhatóság az adószámlán nyilvántartott adatokról előállított kivonaton, valamint az adószámla tételes adatainak elektronikus lekérdezése során feltünteti az euróban vagy amerikai dollárban teljesített befizetés összegét, devizanemét, valamint az átváltás árfolyamát és az elszámolt forintösszeget is.

Kérjük, ha devizában szeretné fizetni helyi iparűzési adóját vegye fel  a kapcsolatot adóügyi ügyintézőnkkel az alábbi telefonszámon: 06/95-492-005
« Vissza az előző oldalra!

Meggyeskovácsi Község Önkormányzata - Magyar