Pályázatok / Csapadékvíz elvezetés Meggyeskovácsi községben II. ütem

Csapadékvíz elvezetés Meggyeskovácsi községben II. ütemCsapadékvíz elvezetés Meggyeskovácsi községben II. ütem

Kivitelezési szerződés aláírása 2022. szeptember 27.:

A kivitelezési munkálatokra vonatkozó vállalkozási szerződés 2022. szeptember 27-én aláírásra került. A munkaterület átadás-átvételi eljárás 2022. október 12-én zárult. A kivitelezés ezek után megkezdődött közmű feltárásokkal az önkormányzati útszakasz mellett.

2023. április 6.:

A kivitelezési tevékenység meghaladta az 50%-os készültséget (60%-os), melyet a műszaki ellenőr igazolt le.

A munkaterület átadási eljárás lezárulta után a kivitelezési munkálatok 2022. őszén megkezdődtek, a téli időszakban a közút melletti munkavégzésre azonban nem volt lehetőség, így tavasszal indult el a kivitelezés nagyobb erőkkel. A Magyar Közút téli üzeme után Vállalkozó 2023. 03. 16.-án vonult fel újra a munkaterületre.

Az elvégzett munkák:

A munkálatok a meglévő közművek kutatóárkos feltárásával és így azok elhelyezkedésének pontosításával kezdődtek. A közműfeltárások előrehaladásával a Kossuth Lajos utca 4. vízgyűjtő területen megkezdődtek munkaárkok gépi földmunkái, melyet követően folyamatában épültek a kapubejárók alatti tokos műanyagcsöves csőátereszek és az azokat lezáró monolit homlokfalak, valamint kitisztításra kerültek a megmaradó csőátereszek. A kapubejárók közötti burkolt árok szakaszokon elkészültek az árokelemek alatti ágyazó rétegek és megindult az árokelemek beépítése. Március végéig elkészült a 4. vízgyűjtő területen az összes létesítmény.

A 4. vízgyűjtő területen a mederburkolat kiépítésével párhuzamosan a Vállalkozó elindult a 6. vízgyűjtő területen a munkaárkok gépi földmunkáival és kapubejárók építésével. A vizsgált időszakban elkészültek ezen vízgyűjtő területen a kapubejárók alatti tokos műanyagcsöves csőátereszek és az azokat lezáró monolit homlokfalak.

Fényképek a munkákról:

https://drive.google.com/drive/folders/1220mYGnsPjq3ELG1c0AZ8Nt51c6CtDlC?usp=share_link


« Vissza az előző oldalra!

Meggyeskovácsi Község Önkormányzata - Magyar